Kaip parduoti pjautinę pakavimo medieną?

Mediena ir jos ruošiniai nėra ta prekė, kurią galima eksponuoti prekybos vietų lentynose, tad tiek jos pirkimo, tiek pardavimo procesai yra kiek kitokios specifikos. Kartais pardavėjų klaidos (pavyzdžiui, rinkos niuansų neišmanymas, skubėjimas ar pan.) gali suponuoti ir mažesnę kainą, už kurią mediena parduodama, o tai lems nuostolius. Kadangi nežinojimas nuo padarinių neatleidžia, tai medienos pardavimo procesas gali gerokai apkarsti. Taigi paminėsime esminius aspektus ir naudingus patarimus, aktualius svarstantiems, kaip parduoti medieną.

Pasiruoškite

Pirmiausia, tai medienos, jos ruošinių pardavimo procesas negali vykti ekspromtu – jam reikia ruoštis, dirbti nuosekliai, rinkti informaciją ir skirti nemažai laiko. Tai sumažins potencialių klaidų pardavimo procese riziką. Norint, kad pastangos atsipirktų, o kaina už medieną būtų palanki, svarbu sekti rinką ir jos pokyčius bei atitinkamai reaguoti, paprastai kalbant – atlikti „namų darbus“.

Paruoškite medieną pardavimui

Labai svarbu, kad parduodami medienos ruošiniai palečių gamybai atitiktų pardavėjo keliamus reikalavimus. UAB „Alsena“ perka spygliuočių ir lapuočių medieną. Tikslinga atsižvelgti į ruošinių matmenis, kurie gali būti tokie:

·         spygliuočių mediena (storis x plotis x ilgis, mm): 22x143x800/1 200; 22x97x796/1 200; 16x75x1 200; 16x95x800/1 000/1 200; 19x75x1 200; 19x95x800/1 000/1 200; 35x97x1 200; 78x97x1 200; 77x143x1 200;

·         lapuočių mediena (storis x plotis x ilgis, mm): 22x143x800/1 200; 22x97x796/1 200; 16x75x1 200; 16x95x800/1 000/1 200; 19x75x1 200; 19x95x800/1 000/1 200.    

Be matmenų, tam tikri reikalavimai galioja ir medienos ruošinių pakavimui. Pakuoti naudojamas vasarinis pakavimas, tinkantis džiovinimo procesui. Geras sprendimas tarpinėms – iki 100 mm pločio lentelės (ilgis – 1 200 mm). Pakų sutvirtinimui naudokite specialias pakavimui skirtas juostas.

Profesionalus ir patikimas partneris – dalis sėkmės

Jei pats nesate medienos ir jos pardavimo specialistas, tikslinga šalia turėti profesionalų medienos pardavėją, kuris puikiai nusimano apie šią rinką, gaminius. Tad raskite specialistą, galintį Jus konsultuoti ir išmanantį medienos rūšis, jų vertę, rinkos pokyčius bei niuansus. Jis padės įvertinti, kurį pirkėją naudingiau pasirinkti. Siekiant nenukentėti medienos pardavimo metu ir norint parduoti medieną, jos ruošinius kuo palankesne kaina, verta skirti papildomų išlaidų tokio specialisto bendradarbiavimui.

Ką Jums gali pasakyti medienos pardavimo specialistas?

·        Kuri medienos rūšis paklausiausia, kuri parduodama brangiausiai atitinkamu momentu;

·        Kokia yra Jūsų medienos kokybė – tai turi didelės įtakos kainai;

·      Kokį medienos kiekį tikslinga parduoti – tai svarbu, kadangi medienos ruošiniams paruošti, supakuoti pagal reikalavimus reikia ir darbuotojų, ir technikos, tad natūralu, kad didesni kiekiai maržos požiūriu bus geresnis sprendimas;

·      Patarti, kur geriau parduoti, – ne paslaptis, jog medienos gabenimas yra brangus, tad specialistas, įvertinęs galimas pajamas už medieną ir išlaidas jos gabenimui, gali patarti, kur strateginiu požiūriu geriau parduoti.

Medienos vertė: kokia ji?

Sėkmingas medienos pardavimas reikalauja žinių apie medieną ir jos vertę atitinkamu momentu. Jei nieko nežinosite apie medienos piniginę vertę, pirkėjai gali tuo pasinaudoti savo naudai. Juk kiekvienos rūšies medis išsiskiria unikaliomis jam būdingomis savybėmis, ruošiniai skiriasi savo matmenimis, o visa tai turi įtakos kainai. Puiku, jei, kaip minėjome, pasitarsite su specialistu ar viso proceso metu bendradarbiausite su profesionaliu medienos pardavėju, kuris padės įvertinti esminius kriterijus, pagal kuriuos galėsite nustatyti tinkamą kainą.

Kiek kainuoja mediena? Šis klausimas neabejotinai domina visus, planuojančius pardavimą. Tiksli kaina priklauso nuo medienos rūšies. Lapuočių mediena, pavyzdžiui, beržas, paprastai yra viena iš brangiausių. Spygliuočių mediena, pavyzdžiui, pušies, eglės, taip pat išlaiko aukštas kainas rinkoje. O štai drebulės medienos kaina yra viena iš žemesnių. Tačiau atminkite, jog rinka – dinamiška.

Medienos kainai (ar tai būtų mediena palečių gamybai, ar skirta baldams, malkoms, dailylentėms ar statybinėms lentoms mediena) įtakos turi jos rūšis, kokybė, matmenys ir kt.

Sudarykite galimų pirkėjų sąrašą

Tikslinga sudaryti galimų pirkėjų sąrašą. Jei turite specialistą, kuris Jus konsultuoja, tikėtina, jog jis padės tai padaryti. Jei ne, reikės potencialių pirkėjų dairytis patiems.

Medienos pirkimo pardavimo sutartis

Tai – vienas svarbiausių dokumentų sandoriui įforminti. Medienos pirkimo pardavimo sutartis iš fizinio ar juridinio asmens. Nepaisant to, iš ko perkama ar kam parduodama mediena, pirkimo faktui patvirtinti, visoms sąlygoms numatyti ir garantijoms suteikti reikalinga medienos pirkimo pardavimo sutartis (toliau – Sutartis). Šiame dokumente reikia pateikti tokius aspektus kaip sutarties sudarymo data ir vieta, sutarties šalys, tiksliai įvardijamas sutarties objektas ir dalykas. Sutartyje būtina aiškiai įvardyti sutarties objekto kainą ir mokėjimo sąlygas. Dokumente įvardijami prekių tiekimo terminai, tvarka. Gali būti apibrėžta kokybė, prekių priėmimo sąlygos. Pateikiamos šalių atsakomybės. Taip pat nurodomas sutarties galiojimo terminas, jos nutraukimo sąlygos, ginčų sprendimo tvarka ir kitos sąlygos bei, žinoma, šalių rekvizitai ir parašai.

Medienos pirkimas iš fizinio asmens ir iš juridinio mažai kuo skiriasi, tad abiem atvejais galite vadovautis pateiktais patarimais, siekiant išvengti rizikos.

Kodėl pirkėju verta pasirinkti UAB „Alsena“?

Patikimumas ir atsakomybė – kertinės vertybės, kuriomis šios įmonės komanda vadovaujasi medienos ruošinių pirkimo ir pardavimo procese. Jei ieškote patikimo pirkėjo savo medienai, susisiekite!

Your email address will not be published. Required fields are marked *